تبلیغات
دنیای شیمی - علت سوزش چشم موقع بریدن پیاز
 
دنیای شیمی

علت سوزش و اشک ریزش چشم ها هنگام خرد کردن پیاز به علت وجود آنزیم آلیناز و آمینو اسید سولفوکساید موجود در سلول های پیاز می باشد. آمینو اسید سولفوکساید توسط آنزیم های پیاز به سولفینیک اسید H2S2O4 تبدیل می شود، که بسیار ناپایدار بوده و فورا به گاز فرار SO2 تبدیل می گردد. هنگامی که این گاز با آب درون چشم(اشک) H2O ترکیب می گردد تولید اسید سولفوریک ملایمی H2SO4 را می کند که باعث سوزش و اشک ریزش می شود. با افزایش تولید اشک بدن سعی می کند تا اسید سولفوریک را رقیق و از چشم ها بشوید.

برای کاهش اشک آوری پیاز:

1- قرار دادن پیاز به مدت نیم ساعت در یخچال قبل از پوست کندن آن: کاهش دما فعالیت آنزیمهای پیاز و انتشار گاز را کاهش میدهد.

2- پوست کندن پیاز در آب: بخش اعظم ماده اشک آور پیاز با آب شسته می‌شود

3- خیس کردن پیاز و دستان پیش از بریدن پیاز: بخشی از گاز تولید شده با رطوبت دستان شما و همچنین رطوبت پیاز، واکنش نشان داده و شدت سوزش چشم کمتر خواهد بود.

4- از چاقوی تیز برای بریدن و خرد کردن پیاز استفاده کنید تا سلول های کمتری در پیاز دچار پارگی شوند.

منبع :وبلاگ دبیران شیمی هشتگرد





نوع مطلب : آموزشی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
سه شنبه 28 شهریور 1396 02:47 ق.ظ
Greetings! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile
friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone.
I'm trying to find a template or plugin that might be able
to fix this issue. If you have any suggestions, please share.
Thanks!
شنبه 14 مرداد 1396 10:30 ق.ظ
hi!,I love your writing so so much! share we be in contact
more about your post on AOL? I require a specialist in this house to solve my problem.
May be that is you! Taking a look ahead to peer you.
جمعه 1 اردیبهشت 1396 05:37 ب.ظ
Thanks for finally talking about >دنیای شیمی - علت سوزش چشم موقع بریدن
پیاز <Loved it!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :